به گزارش از گیل خبر :
سالهاست که برخی از مردم از بیماری فیستول رنج می برند و به دنبال درمان قطعی آن هستند. ممکن است زمانی که به این عارضه دچار می شوند، از ناراحتی ندانند چه کنند و بیماری در زندگی آنها اختلال ایجاد کند. زیرا اگر آن را درمان نکنند به مرور زمان حتی در انجام کارهای روزمره هم به مشکل میخورند.
لازم است بدانید که فیستول مقعدی یک روش قطعی درمانی دارد و پیش از اقدام برای درمان باید مطمئن شوید بیماری شما فیستول است یا بیماری هایی مشابه آن است.
ما در ادامه به بررسی این ابهامات می پردازیم و روش درمان قطعی را معرفی می کنیم.
بیماری فیستول مقعدی چیست؟
فیستول مقعدی یا فیستول آنال یکی از بیماری های نشیمنگاهی است. این بیماری به شکل یک تونل دو عضو را به هم وصل می کند. زمانی که در مقعد ایجاد می شود، ممکن است قسمت های مختلفی از راست روده را به بیرون از مقعد وصل کند یا در بانوان منجر به اتصال کانال رکتوم به واژن شود.
در نتیجه یک سر دیگر این تونل به کنار مقعد (روی باسن) سر باز می کند و ترشح دارد.
فیستول چه علائمی دارد؟
فیستول مقعدی با توجه به اینکه در کدام ناحیه از مقعد به سطح پوست رسیده و چه مدت زمانی از ایجاد آن میگذرد میتواند علائم و نشانه های گوناگونی را در بدن افراد مختلف ایجاد کند.
از مهم ترین نشانه های بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تورم و قرمزی اطراف ناحیهی مقعد که ناشی از تجمع چرک و عفونت است.
وجود آبسه های مکرر و دائمی در اطراف مقعد
التهاب پوست اطراف مقعد که ناشی از عفونت و تخریب بافت های اطراف ناحیهی مقعد و خروج ترشحات چرک آلود است.
تب که ناشی از گسترش عفونت در بدن است.
خروج ترشحات بدبو از محل فیستول که ناشی از ترشحات بد بوی مدفوع و چرک است.
درد که با ریتم ثابت و یا ضربان دار همراه با احساس سوزش به هنگام نشستن، حرکت کردن، اجابت مزاج و سرفه در مقعد و اطراف آن حس میشود.
بی اختیاری در کنترل مدفوع و گاز روده
مشاهدهی سوراخ فیستول در پوست اطراف ناحیهی مقعد
دلیل یا علت
شایع ترین علت فیستول، آبسه مقعدی است، اگر چه چندین علت احتمالی دیگر هم وجود دارد؛ با این حال بیشتر فیستول های مقعدی در خط میانی باسن و اطراف دریچه مقعد شکل می گیرند. دلایل انواع مختلف آن معمولا یکسان بوده و عبارتند از:
بیماری التهابی روده
عفونت های مقاربتی
ضربه های شدید به کانال رکتوم
تومورها از جمله سرطان خون
بیماری سل
سرطان آنورکتال
ویروس اچ آی وی که تقریباً در یک سوم بیماران با آبسه مقعد و یا فیستول همراه است.
در ادامه چند نمونه از رایج ترین علت های آن را به طور کاملا مفصل مورد بحث قرار داده ایم:
آبسه مقعدی
آبسه مجموعه ای از چرک در ناحیه ای از بدن است. آبسه مقعدی زمانی ایجاد می شود که یک غده کوچک در رکتوم به باکتری آلوده می شود. این عارضه می تواند بسیار دردناک باشد و ممکن است به سایر بیماریهای دیگر مانند فیستول تبدیل شود.
همانطور که کمی پیشتر هم اشاره کردیم، آبسه مقعدی شایع ترین علت فیستول است و باعث ایجاد تقریباً 80 درصد موارد است. تا نیمی از بیماران مبتلا به آبسه مقعدی دچار فیستول مقعدی می شوند.
تشکیل فیستول در موارد زیر بیشتر اتفاق می افتد:
آبسه قبل از درمان می ترکد
مایع به طور کامل تخلیه نمی شود
آبسه به طور کامل بهبود پیدا نمی کند
برای جلوگیری از تبدیل آبسه مقعدی به فیستول، باید به موقع از داروهای ضد میکروبی مناسب استفاده شود. علاوه بر این، اکثر بیماران برای جلوگیری از بروز فیستول، نیاز به برش آبسه با تخلیه کامل چرک داخل آن را دارند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر