به وجود آمدن بواسیر نیز مانند دیگر بیماری ها از دلایل متعددی نشأت می گیرد. اما موارد زیر از شایع ترین دلایلی هستند که این بیماری را پدید می آورند.
1.زور زدن
اگر برای اجابت مزاج زور و فشار زیادی را متحمل می شوید باید بدانید این کار باعث آسیب دیدن راست روده و به وجود آمدن بواسیر داخلی می شود. شایان به ذکر است خونریزی و سوزش از عوارض آن است.
2.یبوست
خشک، سفت و بزرگ بودن مدفوع که یبوست نامیده می شود، موجب وارد کردن آسیب به روده و مقعد شده و درد و خونریزی را به همراه می آورد. یبوست پیش زمینه بیماری های نشیمنگاهی دیگری چون شقاق نیز می باشد.
3.اسهال
اسهال به حالتی گفته می شود که مدفوع بیش از اندازه رقیق بوده و حالت شل و آبکی دارد. که خود از پدید آورنده های بواسیر است.
4.حرکات کم شکمی
سخت کار کردن شکم و عدم حرکت غذا در روده موجب خشک شدن مدفوع شده و یبوست را پدید می آورد. حرکات کم شکمی که یبوست مزمن را به همراه دارد موجب بروز بواسیر نیز می شود.
5.عدم نوشیدن آب کافی برای بدن
مصرف آب که از اصلی ترین ترکیبات مدفوع است، موجب نرم شدن آن شده و در نتیجه دفع آن را آسان می کند. و عدم نوشیدن آن ما را با چالش های گوناگون رو به رو می کند.
6.چاقی
چاقی مفرط که حرکات سخت شکمی را به همراه دارد، از دلایل بارز به وجود آمدن بواسیر در دسته افراد چاق است.
7.مصرف برخی دارو ها
داروهایی چون داروهای تیروئید، هورمونی، قلبی و عروقی که یبوست و در نتیجه بواسیر را به همراه دارد؛ می تواند از دلایل این بیماری باشد.
8.رژیم غذایی بدون فیبر
اگر رژیم غذایی که انتخاب می کنید حاوی فیبر کافی نباشد گوارش شما دچار اختلال شده و حرکات روده ای شما را دشوار می سازد.
9.بارداری
در بارداری، بسیار از هورمون ها تغییر کرده، وزن اضافه شده و علاوه بر آن دهانه مقعد نیز تحریک می شود که این امر موجب به وجود آمدن بواسیر می شود.
10.نشستن های طولانی مدت
نشستن های طولانی مدت به واسطه شغل یا جایگاه آنها موجب متورم شدن رنگ های ناحیه مقعد شده و می تواند از دلایل بروز بواسیر باشد.
علائم بواسیر
- خارش
- سوزش
- درد
- خونریزی
- خروج ترشح
- بی قراری هنگام نشستن
راهکارهای جلوگیری از هموروئید یا بواسیر
هنگامی که بیماریتان در سطح 1 و 2 است و به نوعی به درجه حاد نرسیده است، می توانید از راهکار های خانگی و تغییر عادات روزمره استفاده کنید.
برای این کار لازم است که موارد زیر را رعایت کنید:
- مصرف میوه ها و سبزیجات تازه
- عدم مصرف فست فود
- نوشیدن آب و بخصوص آب گرم به صورت ناشتا
- قرار دادن حداقل 20 دقیقه پیاده روی یا ورزش در برنامه روزانه خود
اما اگر بواسیر به درجه ی 3 و 4 خود رسید می توانید با مراجعه به پزشک از دارو ها و روش های درمانی مطلع شوید. لیزر و عمل جراحی شناخته شده ترین راه درمان بواسیر حاد هستند.
برای جلوگیری از ابتلا به هموروئید یا بواسیر به اینجا مراجعه کنید.
- ۰ ۰
- ۰ نظر